gomen kat pencipta bingka..sepatutnya dibakar..tapi aku dah tukar konsep dier sebab aku masak guna suihanki ( periuk nasi )
bingka labu
labu 1 cawan(dibuang kulit dan direbus)
gula 1/2 cawan (kalo nak manis lagi pon tak pe)
butter/ marjerin 2 sudu
telur sebiji
susu 1 cawan
tepung 1 cawan (agak2la)
cara membuat
1) pukul telur, gula & marjerin sampai kembang.
2) campurkan labu & susu.
3) Masukkan tepung. Kacau hingga sebati..
4) Masukkan dalam suihanki ( periuk nasi). Masak dengan mode shiro kome.
Yeah!!!dah pun siap =)
~khas untuk mereka yang merindukan kuih2 melayu ngan buatan mak..sambil buat tu..kalo ingat kat emak..lagi sedap kot rasanya..hehe~
tolong masakkan utk aku. nnt biar aku pastikan sedap ke tak.:-P
ReplyDeletehaha..insyaAllah aku on jek..nnt ek tym balik ube
ReplyDeleteesok sy cuba k..
ReplyDelete